AB Adalet Divanı Hukuku Siyasallaştırarak Türk Vatandaşlarının AB üyesi bir ülkeye vize almaksızın girme hakkının bulunmadığına hükmetti.

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın(ABAD) Türk vatandaşların hizmet alımından yararlanmak amacıyla AB üyesi bir ülkeye vize almaksızın girme hakkının bulunmadığına hükmetmesi kararını, "Hukukun siyasallaşması anlamına gelmektedir ve Avrupa hukuku adına en hafif tabiriyle üzüntü verici bir gelişmedir." ifadeleriyle değerlendirdi.

 

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Leyla Ecem Demirkan'ın 2007 yılında Almanya'da yaşayan üvey babasını ziyaret etmek amacıyla Alman Başkonsolosluğu'na Schengen vizesi için başvuruda bulundu. Demirkıran'ın bu talebinin reddedildi ve bunun üzerine vatandaşın vize talebinin reddi nedeniyle Alman yargısında dava açtı. Almanya, Alman yargısı konuyu 11 Mayıs 2011 tarihinde Avrupa Birliği Adalet Divanı'na (ABAD) taşıdı.

ABAD bugün açıkladığı, kararda Türk vatandaşlarının hizmet alımından yararlanmak amacıyla AB üyesi bir ülkeye vize almaksızın girme hakkının bulunmadığına hükmetti.

Kararı değerlendiren Dışişleri Bakanlığı "ABAD'ın bu önemli davadaki kararını, önceki içtihatları gözardı ederek almış olması hukukun siyasallaşması anlamına gelmektedir ve Avrupa hukuku adına en hafif tabiriyle üzüntü verici bir gelişmedir." denildi.

 
JoomlaWatch Stats 1.2.8b by Matej Koval