Aile Mahkemesi'nden karısını aldatan adama 300 bin Liralık tazminat

Amasya’da yaşayan B.S., 23 yıldır evli olduğu kocası S.S’nin kendisini yabancı uyruklu bir kadınla aldatması üzerine Büyükçekmece Aile Mahkemesi’ne dava açtı.'aldatma ve boşanma davasında' hakim, aldatan kocayı 300 bin lira tazminata mahkum etti.


Büyükçekmece Aile Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, B.S'nin 3 Kasım 1990'da davalı S.S. ile evlendiği ve evlilikten 2 çocukları olduğu belirtilerek, davalı S.S'nin eşini 10 yıla yakın bir süredir Lominika N. J. isimli yabancı uyruklu bir kadınla aldattığı ve bu ilişkiden de bir çocuğunun bulunduğu ileri sürüldü. Davalı S.S'nin beraber yaşadığı kadına ev aldığı, kadını sigortalattığı bildirilen dilekçede, B.S.'nin ise 20 yılı aşkın süredir evli olmasına rağmen, çocuklarıyla beraber ellerine verilen birkaç lira ile avutulduğu savunuldu.

Mahkemeye delil olarak da Lominika N.J. ve çocuğuyla çekilmiş fotoğrafları, banka, tapu kayıtları, iş yeri hesap defterleri ve havale kayıtlarını sundu.

 

Yapılan duruşmayla davayı karara bağlayan mahkeme tarafların boşanmasına karar verdi. 100 bin lira maddi, 200 bin lira manevi olmak üzere toplam 300 bin lira tazminatın davalı S.S’den alınarak davacı B.S’ye verilmesine hükmeden hakim, ayrıca çiftin 18 yaşından küçük müşterek çocuğunun velayetinin anneye verilmesini, çocuk için aylık 500 lira, anne için aylık 300 lira tedbir nafakası ödenmesine karar verdi.

 

 
JoomlaWatch Stats 1.2.8b by Matej Koval