MALİ GELİRİ BULUNMAYAN SANIĞA AVUKATLIK ÜCRETİ YÜKLENEMEZ.

T.C. Daire:6. Ceza Tarih:2013 Esas No:2011/4786 Karar No:2013/20945 Kaynak:Mahkeme Dosyası. İlgili Maddeler:CMK.'nun 150/3. maddesi. İlgili Kavramlar:MALİ GELİRİ BULUNMAYAN SANIĞA AVUKATLIK ÜCRETİ YÜKLENEMEZ.

Diğer temyiz itirazları yerinde görülmemiştir.

 

Ancak;

1- Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6/3-c maddesindeki düzenlemeye açıkça aykırı olacak biçimde, mahkemece 5271 sayılı Yasa'nın 150/3. maddesi uyarınca, Baroya yazı yazılarak sanıkların savunmasını yapmak üzere savunmanların ve aynı Yasa'nın 234/2. maddesi gereğince mağdur için atanan zorunlu vekillerin görevlendirilmesi nedeniyle, zorunlu vekil ve savunmanlara ödenen avukatlık ücretlerinin, dosyadaki bilgilerden mali geliri bulunmadığı anlaşılan sanıklara, yargılama gideri olarak yükletilmesine karar verilmesi,

2- .....

Bozmayı gerektirmiş, sanıklar C.B., Ş.H. ve Y.S. savunmanlarının temyiz itirazları bu bakımdan yerinde görülmüş olduğundan, hükmün açıklanan nedenlerle BOZULMASINA, ....... 28.10.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.Diğer temyiz itirazları yerinde görülmemiştir. Ancak; 1- Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6/3-c maddesindeki düzenlemeye açıkça aykırı olacak biçimde, mahkemece 5271 sayılı Yasa'nın 150/3. maddesi uyarınca, Baroya yazı yazılarak sanıkların savunmasını yapmak üzere savunmanların ve aynı Yasa'nın 234/2. maddesi gereğince mağdur için atanan zorunlu vekillerin görevlendirilmesi nedeniyle, zorunlu vekil ve savunmanlara ödenen avukatlık ücretlerinin, dosyadaki bilgilerden mali geliri bulunmadığı anlaşılan sanıklara, yargılama gideri olarak yükletilmesine karar verilmesi, 2- ..... Bozmayı gerektirmiş, sanıklar C.B., Ş.H. ve Y.S. savunmanlarının temyiz itirazları bu bakımdan yerinde görülmüş olduğundan, hükmün açıklanan nedenlerle BOZULMASINA, ....... 28.10.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

 
JoomlaWatch Stats 1.2.8b by Matej Koval