Kadın Emniyet Müdürüne Mobbing Davası

İzmir Polis Moral Eğitim Merkezi'nde çalışan polis memuru, 2010'da polisevine atanan Emniyet Müdürü Emine Cafer'e, kendisine kasıtlı ve sistematik "mobbing" uyguladığı iddiasıyla tazminat davası açtı

 

İzmir 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 4 Kasım'da açılan davada polis memuru H.T., kadın emniyet müdürü Emine Cafer'den 30 bin TL tazminat talep etti. Bir erkek polisin kadın emniyet müdürüne açtığı ilk dava olma özelliğine sahip olan olayda, Cafer'in emrindeki polis memuru H.T.'ye "kasıtlı ve sistematik olarak dışlama, aşağılama, küçümseme, yıldırma, yok sayma, ötekileştirme ve ağır psikolojik baskı (mobbing)" uyguladığı savunuldu. H.T.'nin avukatı Faruk Seviker tarafından mahkemeye verilen dava dilekçesinde, H.T.'nin polisevinde göreve başlar başlamaz psikolojik baskılara maruz kaldığı, meslektaşları arasında küçük düşürüldüğü iddia edildi. 

İKİ KEZ KALP SPAZMI GEÇİRDİ 
Polis bir babanın oğlu ve 19 yıllık polis memuru olan H.T.'nin daha önce Kaçakçılık ve Terör gibi pek çok şubede çalıştığı, pek çok mesleki başarıya imza atarak takdirnameler, taltifler aldığı ve daha önceki birimlerinde ekip amiri olarak çalıştığı belirtilen dilekçede, Emine Cafer'in baskıları nedeniyle reflü ve ülser hastalıklarına yakalandığı, iki kez de kalp spazmı geçirdiği kaydedildi. Dilekçede müdür Emine Cafer'in, H.T.'yi sürekli gece nöbetinde çalıştırarak sağlığına yönelik, sürekli kapasitesinin üstünde ya da anlamsız işler verilerek mesleki kariyerine yönelik saldırıda bulunduğu savunuldu. 

BAŞKA MAĞDURLAR VAR 

Emine Cafer hakkındaki iddialar sadece H.T.'nin açtığı davayla sınırlı değil. SABAH'a telefonla ulaşan pek çok polis memuru, Cafer'in görevdeki polis memurlarını sürekli kameradan izlediği ve tuvalette 3 dakikadan fazla kalmamaları yönünde uyardığını söyledi. Cafer hakkındaki diğer iddialardan bazıları şöyle: Polisevinde görevli bir kadın polise vefat eden annesinin cenazesini alması için izin vermedi, evlenmek için yasal düğün iznini kullanmak isteyen bir başka memura "Evlenmek için bana mı sordun?" diyerek ancak nikâh günü için izin kullandırdı, kaybolan kedisini aratmak için polis memurlarını görevlendirdi. 

'HEPSİ SORUŞTURULUYOR' 
Hakkındaki iddialarla ilgili telefonla ulaştığımız Emniyet Müdürü Emine Cafer, "Tuvalet saatine müdahale etmem mantıklı olabilir mi?" dedi. Bir polis memurunun kendisine 30 bin TL'lik tazminat davası açtığını doğrulayan Cafer, suçlamaları reddetti. İki-üç personelin kendisine ve idareye karşı saldırı yapmak için her yolu denediğini söyleyen Cafer, söz konusu iddiaların hepsinin soruşturulduğunu belirtti. 

 
JoomlaWatch Stats 1.2.8b by Matej Koval